Auala e tausia ai le masini afifi

Matou te iloa uma e manaʻomia ona tausia a matou masini faʻapipiʻi oloa i le faʻaaogaina i aso uma.A leai, o le masini e faigofie ona toilalo poʻo le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le afifiina.Ina ia sili atu le faʻaogaina o le masini faʻapipiʻi, e manaʻomia tele le tausiga i aso uma, o le a le mea e tatau ona gauai i ai i le tausiga i aso taʻitasi o le masini afifi?

O le masini afifi e iai foliga faʻapitoa, galuega faʻatino, faʻaoga faigofie ma tau taugofie.O le tuʻufaʻatasia o se augatupulaga fou o tekonolosi e fetaui ma manaʻoga o le olaga i aso uma i se tulaga tele.O le afifiina tusilima masani e le lelei ma matautia.Pe a suia le afifiina o masini tusi tusi, o le tulaga lelei atoatoa e matua faʻaleleia.

O le tausiga o le masini faʻapipiʻi e le gaosiga o masini faʻapipiʻi e taua tele mo le faʻaaogaina umi.

1. O le atigipusa ua faʻapipiʻiina i se faʻamau.Aʻo leʻi amataina le masini faʻapipiʻi, faʻatumu uma tulaga i le suauʻu, ma seti le taimi e faʻatumu ai le suauʻu faʻapitoa e tusa ai ma le maualuga o le vevela ma le faʻaogaina o tulaga taʻitasi.

2. Fa'aputuga suau'u umi i totonu o le pusa fa'aoga anufe.A maualuga le suau'u, e so'o i totonu o le suau'u le ga'o ma le anufe.I le tulaga o le faʻaauau pea o galuega, sui le suauu i le tolu masina.O lo'o i ai se fa'amau fa'afefe suau'u i le pito i lalo mo le fa'asa'oina o le suau'u.

3. Pe a faʻatumuina le masini faʻapipiʻi, aua neʻi faʻatagaina le ipu suauʻu e tafe, ma aua le taʻavale le suauu i luga o le masini afifi poʻo luga o le eleele.E faigofie ona fa'aleagaina e le suau'u meafaitino ma afaina ai le lelei o oloa.

Mo le taimi o le tausiga o le masini afifi, o tulafono lava ia e faia:

1. Siaki vaega i taimi uma, faʻatasi i le masina, siaki pe o faʻamau, bearings ma isi vaega feʻaveaʻi i luga o le anufe, anufe, poloka lubrication e fetuutuunai ma ofuina.Afai e maua ni faaletonu, toe faaleleia i se taimi.

2. E tatau ona faʻapipiʻi le masini faʻapipiʻi i totonu o se siosiomaga mago ma mama, ma e le tatau ona galue i totonu o se siosiomaga o loʻo i ai acids ma isi mea faʻaleagaina i le tino o le tagata.

3. A uma ona faʻaaoga pe taofi le taotoga, ave i fafo le paʻu, fufulu le pauta o totoe i totonu o le paʻu, ona faʻapipiʻi lea mo le isi faʻaoga.

4. Afai e le faʻaaogaina le afifi mo se taimi umi, solo le afifi atoa mama, ma le lamolemole luga o vaega taʻitasi e tatau ona ufiufi i le suauu anti-rust ma ufiufi i se ie.


Taimi meli: Au-08-2021